Burkānu mufini (Morning Glory Muffins)

Nepieciešams:
½ glāzes (50 grami) pekanrieksti vai valrieksti 2 -3 burkāni 1 nomizots ābols 2 glāzes (260 grami) kviešu milti 1 un ¼ glāzes (250 grami) cukurs ¾ tējk. sodas 1 un ½ tējk. cepamais pulveris ½ tējk. sāls 1 un ½ tējk. kanēlis 3 lielas olas ¾ glāzes (180 ml) augu eļļa 1 tējk. vaniļas cukurs
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāsni līdz 180 C
- Cepamo mufinu pannu iesmērēt ar sviestu un nedaudz miltiem vai izklāt ar mufinu cepšanai paredzētajām papīra formiņām, ja lietojat silikona formu – tas nav nepieciešams
- Apgrauzdēt riekstus līdz tie kļūst viegli zeltaini un sasmalcināt
- Nomizot un sarīvēt burkānus un ābolu
- Atsevišķā bļodā sajaukt miltus, cukuru, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli
- Citā bļodā sajaukt olas ar eļļu un vaniļas cukuru, pievienot sarīvētos burkānus un ābolu
- Uzmanīgi mitrās sastāvdaļas sajaukt ar sausajām, bet svarīgi to darīt uzmanīgi – nepārmaisot (nekult ar mikseri)
- Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
- Cept apmēram 20 – 25 min līdz mufini gatavi (iebāžot kociņu, tas nāk ārā sauss)
|
|