
Debešķīgi... Vilinoši... Kārdinoši...
Nepieciešams:
Pamatnei:
160 g cepumi "Dāmu pirkstiņi"
90 g sviests
1 ēdk. cukurs
šķipsna kanēlis
Virspusei:
900 g krējumsiers "Creme Bonjour"
200 g cukurs
3 ēdk. milti
miziņa no 1 laima
2 tējk. laima sula
1 vaniļas pāksts
3 olas
3 olu dzeltenumi
200 ml skābais krējums (ieteicams 30%)
Glazūrai:
200 ml skābais krējums
2 ēdk. cukurs
1 ēdk. laima sula
augļi dekorēšanai
Pagatavošana:
- Cept pamatni: Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 C. Sasmalcināt cepumus ar mīklas rulli vai virtuves kombainā. Izkausēt sviestu, piebērt cepumu drupačas, cukuru un kanēli. Samaisīt līdz visi cepumu izmirkuši sviestā. Ar cepamo papīru izklāt kūkas formu ar noņemamu apmali (apmēram 23 cm diametrā). Iebērt cepumu drupačas, vienmērīgi izlīdzināt un piespiest ar pirkstiem vai karoti. Cept krāsnī aptuveni 10 min, līdz pamatnes stūrīši viegli apbrūnējuši. Izņemt no krāsns un nolikt malā.
- Gatavot siera masu: Bļodā sajaukt krējumsieru ar cukuru, kult līdz masa kļuvusi vijīga un gluda. Iemaisīt miltus. No vaniļas pāksts izkasīt sēkliņas un līdz ar laima sulu un miziņu iemaisīt masā. Atsevišķā traukā sakult olas un olu dzeltenumus, pievienot masai un rūpīgi sakult. Pēdējo iemaisīt skābo krējumu.
- Cept kūku: Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 220 C. Masu liet uz pamatnes un likt krāsnī uz 10 min. Tad samazināt temperatūru līdz 120 C un cept 30 min. Ja kūkas viducis izskatās šķidrs, pacept vēl 5 min. Izslēgt krāsni, atvērt durtiņas un ļaut kūkai atdzist.
- Glazēt kūku: Sakult glazūrai domātās sastāvdaļas. Izņemt kūku no formas, novietot uz tai paredzētā paliktņa un pārliet virsu ar glazūru. Ievietot kūku ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Pēc tam dekorēt ar augļiem.