
Brokastis... Svētdiena... Musli...
Nepieciešams:
1 un 1/4 glāzes (165 g)milti
2 glāzes apgrauzdēti brokastu musli
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. dzeramā soda
2 tējk. medus
1/4 glāzes 65 g izkausēts sviests
1 glāze (250 ml) piens
2 olas
1 apelsīns
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāšni līdz 190 C
- Cepamo mufinu pannu ieziest ar sviestu un nedaudz miltiem vai ielikt mufinu cepšanai paredzētās papīra formiņas
- Traukā sajaukt kopā miltus, cepamo pulveri, sodu un musli
- Citā traukā sajaukt kopā sviestu, pienu, apelsīna sulu un medu
- Pa vienai pievienot olas un rūpīgi samaisīt
- Uzmanigī mitro masu iejaukt sausajā tā, lai izveidotos vienmērīgs maisījums, bet svarīgi nepārmaisīt un nekult ar mikseri
- Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
- Cept apmēram 18 - 20 min līdz mufini gatavi