
Gaisīgi... Debešķīgi... Vilinoši...
Nepieciešams:
1 glāze ūdens
100 g sviests
1 glāze milti
4 olas
1/2 l saldais krējums
1/2 kg biezpiens
cukurs pēc vēlēšanās
1 tējk. vaniļas cukurs
pūdercukurs
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāsni uz 200 C
- Katlā uzvarīt ūdeni, verdošā ūdenī pievienot sviestu, kad tas izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisīt miltus
- Katlu noņemt no uguns un 7 min atdzesēt
- Pa vienai pievienot olas, mīklu nepārtraukti putojot
- Cepešpannā ieklāt cepamo papīru vai taukvielas un likt nelielas mīklas piciņas
- Cept apmēram 25 min, pirmās 15 min nedrīkst virināt krāsns durtiņas
- Izcepušās kūkas atdzesēt
- Saputot biezpienu ar krējumu, cukuru un vaniļas cukuru
- Katrai kūciņai nogriezt virsiņu, iepildīt pildījumu, uzlikt virsiņu atpakaļ
- Dekorēt ar pūdercukuru