Vecrīgas - vēja kūkas




Gaisīgi... Debešķīgi... Vilinoši...

Nepieciešams:

            1 glāze ūdens
             100 g sviests
             1 glāze milti
             4 olas
             1/2 l saldais krējums
             1/2 kg biezpiens
             cukurs pēc vēlēšanās
             1 tējk. vaniļas cukurs
             pūdercukurs

Pagatavošana:
  • Uzsildīt cepeškrāsni uz 200 C
  • Katlā uzvarīt ūdeni, verdošā ūdenī pievienot sviestu, kad tas izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisīt miltus
  • Katlu noņemt no uguns un 7 min atdzesēt
  • Pa vienai pievienot olas, mīklu nepārtraukti putojot
  • Cepešpannā ieklāt cepamo papīru vai taukvielas un likt  nelielas mīklas piciņas
  • Cept apmēram 25 min, pirmās 15 min nedrīkst virināt krāsns durtiņas
  • Izcepušās kūkas atdzesēt
  • Saputot biezpienu ar krējumu, cukuru un vaniļas cukuru
  • Katrai kūciņai nogriezt virsiņu, iepildīt pildījumu, uzlikt virsiņu atpakaļ
  • Dekorēt ar pūdercukuru
Komentāri (0)
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ