
Sestdiena... Pankūkas... Brokastis...
Nepieciešams:
200 g milti
3 olas
125 ml ūdens
250 ml piens
2 ēdk. eļļa
1/4 tējk. sāls
Pagatavošana:
- Traukā kārtīgi saputot miltus ar pienu
- Piesist klāt olas un sakult
- Pievienot masai sāli, eļļu un atkal samaisīt
- Pieliet ūdeni un ļaut mīklai nostāvēties 15 min, pa starpām nemaisot. (Mīkla sanāk ļoti šķidra, par to nevajag satraukties)
- Viegli ar papīra salveti vai pārtikas otiņu ietaukot pannu
- Likt 1 kausiņu mīklas un turot pannu rokās, mīklu izlaistīt pa visu pannu
- Kad pankūkas maliņas sāk apbrūnēt un pacelties uz augšu, tad apgriezt pankūku otrādi un cept kamēr zeltaini brūna
- Ēst ar ievārījumu, augļiem, šokolādi utt.