Augļi... Rieksti... Garšīgi...
Nepieciešams:
2 glāzes milti
1 glāze cukurs
1 un 1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 glāze žāvēti augļi
1/2 glāze rieksti
1/4 tējk. sāls
1/2 glāzes izkausēts sviests
2 olas
2 tējk. kanēlis
2 tējk. vaniļas cukurs
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāšni līdz 190 C
- Cepamo mufinu pannu ieziest ar sviestu un nedaudz miltiem vai ielikt mufinu cepšanai paredzētās papīra formiņas
- Traukā sajaukt kopā miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli, kanēli, žāvētos augļus un riekstus (augļus un riekstus pirms tam ieteicams apviļāt miltos, lai negrimst)
- Citā traukā sajaukt kopā sviestu un vaniļas cukuru
- Pa vienai pievienot olas un rūpīgi samaisīt
- Uzmanigī mitro masu iejaukt sausajā tā, lai izveidotos vienmērīgs maisījums, bet svarīgi nepārmaisīt un nekult ar mikseri
- Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
- Cept apmēram 18 - 20 min līdz mufini gatavi