
Mandeles... Šokolāde... Medus....
Nepieciešams:
2 un 1/2 glāzes (300 g) milti
3/4 glāzes (150 g) cukurs
1 un 1/2 tējk. cepamais pulveris
4 ēdk. kakao
4 ēdk. medus
1/4 tējk. sāls
1/2 glāzes (113 g) izkausēts sviests
3 olas
50 g sasmalcinātas mandeles
125 g šokolādes un riekstu krēms (Nutella)
mandeļu skaidiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāšni līdz 190 C
- Cepamo mufinu pannu ieziest ar sviestu un nedaudz miltiem vai ielikt mufinu cepšanai paredzētās papīra formiņas
- Traukā sajaukt kopā miltus, kakao, cepamo pulveri, sāli un mandeles
- Citā traukā sajaukt kopā sviestu, medu un cukuru
- Pa vienai pievienot olas un rūpīgi samaisīt
- Uzmanigī mitro masu iejaukt sausajā tā, lai izveidotos vienmērīgs maisījums, bet svarīgi nepārmaisīt un nekult ar mikseri
- Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
- Cept apmēram 15 - 20 min līdz mufini gatavi
- Pārziest ar krēmu un dekorēt ar mandeļu skaidiņām