Banānu - zemeņu mufini




Vasara... Smaržas... Zemenes...

Nepieciešams:


             2 un 1/4 glāzes (295 g) milti
             3/4 glāzes (160 g) brūnais cukurs
             1 un 1/2 tējk. cepamais pulveris
             1/4 tējk. dzeramā soda
             1/2 tējk. sāls
             1 tējk. kanēlis
             1 glāze sagrieztas zemenes
              2 palieli banāni
             1/2 glāzes (113 g) izkausēts sviests
             2 olas
             1 tējk. vaniļas cukurs

Pagatavošana:


  • Uzsildīt cepeškrāšni līdz 190 C
  • Cepamo mufinu pannu ieziest ar sviestu un nedaudz miltiem vai ielikt mufinu cepšanai paredzētās papīra formiņas
  • Traukā sajaukt kopā brūno cukuru, olas, vaniļas cukuru un saspaidītus banānus, pievienot sviestu
  • Citā traukā sajaukt kopā miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli, uzmanīgi iemaisīt zemenes, tā lai tās pārklājas ar miltiem
  • Uzmanigī mitro masu iejaukt sausajā tā, lai izveidotos vienmērīgs maisījums, bet svarīgi nepārmaisīt un nekult ar mikseri
  • Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
  • Cept apmēram 20 - 25 min līdz mufini gatavi

Komentāri (0)
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ