Banānu - zemeņu mufini

Vasara... Smaržas... Zemenes...
Nepieciešams:
2 un 1/4 glāzes (295 g) milti 3/4 glāzes (160 g) brūnais cukurs 1 un 1/2 tējk. cepamais pulveris 1/4 tējk. dzeramā soda 1/2 tējk. sāls 1 tējk. kanēlis 1 glāze sagrieztas zemenes 2 palieli banāni 1/2 glāzes (113 g) izkausēts sviests 2 olas 1 tējk. vaniļas cukurs
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāšni līdz 190 C
- Cepamo mufinu pannu ieziest ar sviestu un nedaudz miltiem vai ielikt mufinu cepšanai paredzētās papīra formiņas
- Traukā sajaukt kopā brūno cukuru, olas, vaniļas cukuru un saspaidītus banānus, pievienot sviestu
- Citā traukā sajaukt kopā miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli, uzmanīgi iemaisīt zemenes, tā lai tās pārklājas ar miltiem
- Uzmanigī mitro masu iejaukt sausajā tā, lai izveidotos vienmērīgs maisījums, bet svarīgi nepārmaisīt un nekult ar mikseri
- Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
- Cept apmēram 20 - 25 min līdz mufini gatavi
|
|