Banānu mufini
Banāni... Brīvdienas...Brokastis...
Nepieciešams:
1 glāze (115 g) valrieksti vai pekanrieksti 1 un 3/4 glāzes (230 g) milti 3/4 glāzes (150 g) cukurs 1 tējk. cepamais pulveris 1/4 tējk. dzeramā soda 1/4 tējk. sāls 1 tējk. kanēlis 2 olas 1/2 glāzes (113 g) izkausēts sviests 3 palieli banāni 1 tējk. vaniļas cukurs
Pagatavošana:
- Uzsildīt cepeškrāsni līdz 190 C
- Cepamo mufinu pannu ieziest ar sviestu un nedaudz miltiem vai ielikt mufinu cepšanai paredzētās papīra formiņas
- Sasmalcināt un uz pannas apgrauzdēt riekstus
- Traukā sajaukt miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un riekstus
- Citā traukā sajaukt saspaidītus banānus, sviestu, olas un vaniļas cukuru
- Uzmanīgi mitro masu iejaukt sausajā tā, lai izveidotos vienmērīgs maisījums, bet svarīgi nepārmaisīt un nekult ar mikseri
- Iepildīt masu formiņās, apmēram 2/3 no formiņas
- Cept apmēram 20 - 25min, līdz mufini gatavi
|
|